Hoe kun je op dit moment kiezen uit de verschillende supboard merken, welk paddleboard kun je het beste kopen deze zomer?

Het kiezen van het juiste stand up paddleboard begint net zo ingewikkeld te worden als het kiezen van het juiste paar sokken in die 200 paar lade voor je bootcamp van 6 uur ‘s ochtends! Er zijn te veel opties en ze zien er allemaal hetzelfde uit! Graaf wat dieper in die lade en je zult zien dat er zoveel factoren zijn die een rol spelen bij het maken van de juiste beslissing. Ben je geïnteresseerd in de sport voor het fitness aspect, en wil je sporten met een sup board? Bent u op zoek om tijd door te brengen met de hele familie en gewoon cruise de lokale havens en vlak-water verkenningen?

  • Bent u een surfer klaar om uw schralping vaardigheden naar het volgende niveau te brengen; of misschien een kans te krijgen om wat kleinere golven te pakken wanneer de deining niet helemaal is? Of ben je klaar om die competitieve inslag uit je collegiale tennis pro dagen mee te nemen en betrokken te raken bij de snel groeiende race scene die het land heeft genomen door de storm?
  • Met deze factoren moet echt rekening worden gehouden bij het overwegen van een belangrijke aankoop zoals je eerste SUP board (of misschien voeg je een tweede of derde SUP toe aan je koker). Gelukkig heeft het team van Stand UP Paddle Company onderzoek gedaan en een paar eenvoudige manieren bedacht om het perfecte board en peddel te kiezen. Hier volgen enkele tips van de Pro’s:

1. Volume = Stabiliteit Breedte, lengte en dikte zijn allemaal van het grootste belang.

Je Stand Up Paddle-professional moet je de juiste maat plank kunnen geven, rekening houdend met je gewicht, lengte, vaardigheidsniveau en doelen. Langere boards voelen meestal stabieler aan als je rechtuit peddelt, maar zijn moeilijker te draaien. Peddelaars met ervaring in oceaansteken zullen waarschijnlijk kiezen voor kleinere boards met minder volume; nieuwelingen die meer tijd willen doorbrengen op vlak water verkiezen bredere, langere boards met meer volume. Denk er ook aan om een wetsuit kopen te overwegen als je echt serieus bent.

2. SUP Surfen

Als je het grootste deel van je tijd in golven gaat doorbrengen, overweeg dan een board met meer hoge prestaties van ongeveer 1 meter en lager. Het compromis in lengte/breedte en verplaatsing is een ruil tussen het peddelen door de branding en het daadwerkelijk rijden op golven. Vergeet niet dat je eerst door het wildwater moet peddelen voordat je de golven kunt pakken en de lijn kunt afvaren, dus ga niet te snel te klein! SUP bedrijven bieden geweldige SUP surfplanken van merken als SUPCO, Kings, Naish en Paddle Surf Hawaii gemaakt speciaal voor surfen!

3. Vlak water peddelen/Touring met een nieuw supboard

Als je in de buurt van een meer, rustige rivieren, peddelen de haven of gewoon wilt wat open oceaan touring en avontuur te doen, een vlak water of touring stijl board is geschikt voor je. Platwater boards zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus, en zijn een goede keuze als er veel mensen in hetzelfde gezin zijn en zich maar één SUP kunnen veroorloven. Een hoog volume en minimale rocker zijn een must bij het stand up paddelen op vlak water. Plat water boards kunnen variëren van 10’6″ voor de meer tengere frame of kinderen, helemaal tot 14 ‘touring boards.

Leave a Reply

Your email address will not be published.